Κέντρο τουριστικής προβολής για την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας το παλαιό Νοσοκομείο

Υπεγράφη η Σύμβαση του έργου “Βελτίωση κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου για δημιουργία Κέντρου τουριστικής προβολής για την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας”

Υπεγράφη την Τετάρτη 26 Απριλίου, η σύμβαση έργου για το έργο: «Βελτίωση κτιρίου του Παλαιού Νοσοκομείου για τη δημιουργία κέντρου τουριστικής προβ0λής για την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας» στο ποσό των 1.920.094,27€ με προϋπολογισμό δημοπράτησης 2.405.600,00€ με Φ.Π.Α. 24%, με την εταιρεία VASARTIS ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι στο πλαίσιο της προαναφερόμενης πράξης με κωδικό MIS : 5021376 του ΕΠ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμός πράξης: 2.563.591,11 €.

To έργο αφορά στο σύνολο των Οικοδομικών Εργασιών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων που απαιτούνται για την βελτίωση του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου στη Θήβα για τη δημιουργία κέντρου τουριστικής προβολής και στο σύνολο των Οικοδομικών Εργασιών διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου που απαιτούνται για την βελτίωση του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου στη Θήβα για τη δημιουργία κέντρου τουριστικής προβολής.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αξιοποίηση, ανακαίνιση, διατήρηση και επανάχρηση του κτιρίου “πρώην Νοσοκομείου Θήβας”, καθώς και του περιβάλλοντος χώρου του με σκοπό να επαναλειτουργήσει το κτίριο ως Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και Ψηφιακής Προβολής, η χρήση που περιγράφεται μέσω στοχευμένων και επιλεγμένων επεμβάσεων δε θα αλλοιώσει τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του κτιρίου, αντιθέτως η μορφολογία του κτιρίου καθώς και η δεσπόζουσα θέση του στον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό της περιοχής ευνοεί την παραπάνω χρήση. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται να εκτελεσθούν εργασίες που αφορούν στην ανακαίνιση του κτιρίου, λαμβάνοντας υπόψη την μελέτη του κτιρίου για την νέα χρήσης του, με παρεμβάσεις για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση.
Τόπος εκτέλεσης του έργου είναι η πόλη της Θήβας στο Οικοδομικό Τετράγωνο 377 και συγκεκριμένα το κτίριο και ο περιβάλλοντας χώρος του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι εννέα (9) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κος Γιώργος Αναστασίου δήλωσε ότι η αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και οι περιοδικές αρχαιολογικές εκθέσεις που θα φιλοξενεί , σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών αποτελεί μια από τις προτεραιότητές του Δήμου.

Σχετικά